Уљем из кандила Светог Зосима и Јакова исцељена вирусна инфекција (11.12.2022.)

Уљем из кандила Светог Зосима и Јакова исцељена вирусна инфекција (11.12.2022.)

Желим да посведочим о исцељењу које сам доживела прошле године у ово време.                                                                

На десној нози изашла ми је болна инфекција која се развијала од лета 2021. године (у питању је вирисна брадавица на кожи стопала коју сам добила на базену), стање се толико закомпликовало да ми је предложено хируршко уклањање као крајње решење, зато што ни један лек није помагао, а инфекција се све више ширила. 12.  децембра 2021, дошла сам у манастир Тумане на Свету Литургију, причестила се и молила Светом Зосиму и Јакову за здравље мојих ближњих и мене.

Иначе сам имала јаке болове у стопалу када дуже време стојим и ослањам се на болно инфицирано место. Међутим тај бол нисам осећала тада у манастиру и ако је било потребно стајати дуже време и стрпљиво чекати целивање моштију. По повратку из манастира свето уље сам  мазала сваке вечери уз читање молитве. Неколико вечери, након наношења уља рана ме је јако пекла. Бол сам трпела и  умиривала се мислима како ми Светитељи помажу и веровала у опоравак. Након две недеље ране више није било, све красте су отпале и стопало ми се у потпуности зацелило.

Од тада се вирус никада више није активирао, иако су ми лекари рекли да се та инфекција враћа са сваким већим падом имунитета (у 2022, имала сам корону, упалу синуса, крајника, богиње, али сам се врло брзо исцељивала после свих болести без даљих последица и враћања ове вирусне инфекције). Сваком наредном посетом манастиру Тумане све се лепше осећам, долазићу док сам жива и док ме Светитељи примају себи. 

Јелена Лазаров, Београд