Исцељење мајке и сина молитвом и уљем Туманских Светитеља ( 24.12.2021.)

Исцељење мајке и сина молитвом и уљем Туманских Светитеља ( 24.12.2021.)

Прије неких годину дана сазнала сам за манастир Тумане и о чудима Светитеља. Од тада је мени непрекидно расла жеља да га посјетим, јер сам дубоко вјеровала да је тамо лијек за мога сина. Господ је услишио моју жељу. Кроз мјесец дана из Невесиња организовано је поклоничко путовање у манастир Туман. Моја срећа је била бескрајна. Једва сам чекала тај дан. 22. августа  стигли смо у манастир гдје смо присуствовали Светој Литургији и поклонили се моштима Светог  Зосима и Светог Јакова. Помолила сам им се за свог сина Јована, који од своје пете године - седам година има проблем са течењем крви из носа. Свуда смо га водили, али смо углавном добијали исти одговор...проћиће, али није, како је он растао тако је и проблем био већи, крварио је чешће и обилније, чак и по ноћи. Њему је сметало, а нас је бринуло. Послије неколико сати проведених у манастиру, дошло је вријеме да се вратимо назад за Херцеговину. Из манастира сам понијела уље из кандила Светог Зосима и Јакова којим сам помазивала свог сина. Од тада он више није имао проблема. 

7.12. пала сам и поломила ногу (тачније спољни малеолус тибије). Рекли су ми да су то тежи преломи и да ће урадити оперативни захват уколико кроз осам дана не буде неког помака. Била сам очајна. Дошавши кући почела сам да помазујем уљем из Тумана дио ноге који није био покривен лонгетом. Тако сам радила свакога дана до прве контроле. Снимак је показао да је тај дио у фази зарастања. Техничар који је радио снимак каже да такву брзину опоравка није гледао ни код мале дјеце (да напоменем, ја имам 44. године). Доктор је потврдио да је стање боље. Умјесто операције, носићу гипс још три недеље. Надам се да ћу 10. јануара скинути гипс.
Верујем да ћу опет некада имати прилику да дођем у ово свето и прелијепо мјесто заједно са породицом и да се опет поклоним Светитељима. 
Слава и хвала Господу и угодницима Његовим, Св Зосиму и Јакову.

Јелена (Сања) Богдановић - Невесиње, Херцеговина