После две неуспеле ВТО ћерку добили благословом Туманских Светитеља (5.08.2022.)

После две неуспеле ВТО ћерку добили благословом Туманских Светитеља (5.08.2022.)

Наша прича почела је 2016.године. Желили смо да проширимо породицу и добијемо дете, али нам није пошло за руком. Пар године касније одлучили смо да се пријавимо за вантелесну оплодњу. Када смо коначно урадили први поступак, тада се у мојој материци јављају три израслине које је доктор морао да оперише. Две су уклоњене, трећу није смео да дира. Све је било бенигно, али је могло да смета при остваривању трудноће. Постајем веома тужна, ''можда никада нећу бити мајка иако ме доктор уверава у супротно'', те ружне мисли преокупирале су ми ум. Тада решавамо да посетимо манастир Тумане.

Доста сам слушала и читала о чудима ове светиње. Моја жеља да одем била је огромна. Када смо посетили манастир десило се нешто јако чудно, и тај моменат никада у животу нећу заборавити. Како сам закорачила у манастир и током молитве из мене је кренуло море суза. Јецала сам јако и плакала, али нисам била ни тужна нити узнемирена. Знам само да сузе нисам могла зауставити.

Глава је почела несносно да ме боли, као никада у животу. Супругу сам рекла да ја морам и сутрадан доћи. Преспавали смо у близини и сутрадан поново дошли у манастир. Тада сам ушла као нова особа, као да је неки јако тежак терет пао са мојих плећа. Молили смо се Светом Јакову и Зосиму да се остваримо као родитељи и да процес оплодње буде успешан. Два месеца после посете манастиру наш први криотрансфер није успео. Била сам очајна. Међутим, Бог је за нас имао друге планове. Следећег месеца остала сам трудна потпуно природно. На свет је дошла наша девојцица, благослов који смо понели из манастира Тумане.

Поштујем сваки манастир и сваку цркву, али онај дан у манастиру никада нећу заборавити.

Свети Јаков и Зосим уз Божији благослов подарили су нам нашу девојцицу.

Маја Темеринац, Нови Сад