Нелечен висок крвни притисак остао без последица (28.04.2023.)

Нелечен висок крвни притисак остао без последица (28.04.2023.)

Наша прича почиње 11. јануара 2023, када је мој муж изненада осетио слабост у десној нози и није могао стабилно да хода. На прегледу у КБЦ-у Земун где су мом мужу код неуролога открили  екстремно висок притисак 230/140 ммХг који није био лечен, јер нисмо ни знали да га има пошто није осећао никакве тегобе.

После борбе целог дана да се притисак спусти, инфузијама и лековима, крећемо кући са списком прегледа које морамо обавити. Међутим притисак опет расте. Мој супруг пије додатно лекове не би ли спустио притисак и некако успевамо да он буде мало нижи. Дежурајући поред њега ја преврћем по интернету  и читам вести, тада ми  излази чланак о манастиру Тумане и на крају текста мејл манастира. Предосећајући да је то знак и да нам само Тумане може помоћи пишем мејл и стиже повратни мејл, са бројем телефона којег требам позвати.

Осећам да је криза прошла и да се неко тамо молио за мог мужа. Сутра ми већ крећемо по лекарима уз брдо дијагностичких прегледа, магнетне резонанце главе, врата и кичме, ЦТГ главе ,врата и кичме,разне доплере ,неурологе, ,кардиологе и остале и на крају ЕНМГ ноге.

Након свих тих прегледа на жалост дијагнозе нема. Нико не зна шта му је - атипичан случај кажу. Пред сваки од тих прегледа молим Светог Зосима и Јакова да исцеле мог мужа. Молећи се тих месец дана одлазим у манастир Тумане да се лично помолим светитељима. Закључак лекара  је био да сада у мају уради ЕНМГ преглед како би се искључила нека дегенеративна болест мишића. Терапије за ногу он осим витамина није имао. Мом мужу је боље и он може да савије ногу,нико не зна како је то могуће, али ја знам.

Помогли су нам Свети Зосим и Јаков и моја вера у њихову исцелитељску моћ.

Данас он иде на посао, функционалан је, само му се тај мишић није скроз вратио у нормалу.       
                                                                                                                                                                
Марија Томић, Београд