После четри године добили ћерку (21.04.2023.)

После четри године добили ћерку (21.04.2023.)

Четри године нисмо могли да се остваримо као родитељи. У првој  трудноћи на само три дана пре порођаја изгубила сам дете. То је био страшан ударац за нас. Исте године остајем трудна, али нажалост опет губим дете спонтаним порођајем. Поред великог бола која нас је задесила, наша жеља за дететом је била све јача и по трећи пут остајем трудна.

Трудноћа је била високо ризична. Тада сам се обратила  манастиру Тумане за молитву. У болници су ми казали да од трудноће неће бити ништа,  јер нећу успети да изнесем трудноћу. На своју одговорност излазим из болнице другог августа и ако нисам смела да се крећем,  долазим у манастир Тумане на молитву светитељима да ми помогну, како не бих овога пута изгубила треће дете. Од тада почињем да се помазујем уљем  Светог Зосима и Јакова и да им се молим свакодневно. Децембра месеца 2022, задржавају ме у болници због јако високог ризика по наше животе, услед  јако мало плодове воде и хематома.

Због постојећих компликација и ризика заказују царски рез у седмом месецу трудноће. Међутим,  хематом почиње да крвари и одлазим на посматрање, али ме одатле враћају у собу говорећи да је све у реду. Ту долази лекар који ме никада раније није прегледао и уставновио да се постељица одлубљује и заказује хитан царски рез - превремени порођај у седмом месецу трудноће. Добила сам ћеркицу и она бива два месеца у дечијој болници, имала је проблема са кисеоником, али је успела де се избори и све је било у реду.

Моја Богдана је сада кући и сасвим здраво и добро дете.        
                                                                                                             

Светлана и Златко Чаловски, Нови Сад