Чуда туманских светитеља 2023: У недељу, 14. маја, уз Српски телеграф!

Чуда туманских светитеља 2023: У недељу, 14. маја,  уз Српски телеграф!

Издање манастира Тумане

Игуман Димитрије: Братство Манастира Тумана, благодарећи Богу и туманским светитељима, сваке године недељу или две пред пресвлачење Светог Зосима Туманског верном народу подели књижицу о сведочењу људи који су овде у манастиру доживели чудесно исцељење.

И ове године ће уз Српски телеграф бити подељена та књижица о чудима Светог Зосима и Јакова Туманског, која су забележена од 1. јануара 2023. до издавања ове књиге. Она има за циљ да пронесе славу Божју и светитеља који су се на овом месту појавили.


Мишљења сам да је то једно лепо мисионарско дело, а људи са љубављу и радошћу очекују сваке године ту књижицу. Чак сам чуо да има случајева да је позамљују једни другима, уз обавезну напомену да се врати. Многи чак и спавају с том књижицом ради благослова и благодарности према Богу и светитељима.

Постоји и друга књига која се не пише и не штампа на тај начин, а живо је постојећа. То је реч вернога народа, која се буквално од уста до уста преноси о чудима светитеља туманских. Много пута ми се догодило да се нађем негде и чујем о чудима туманским за које ни сам нисам знао.