Милошћу туманских Светитеља по други пут даривано исцељење (3.03.2022.)

Милошћу туманских Светитеља по други пут даривано исцељење (3.03.2022.)

По други пут долазим да посведочим исцељење свога оца који има 71. годину. Прошле године  услед операције кука, изненада је изгубио моћ говора. Светитељи су тада учинили чудо да му се током моје и мајчине молитве у Туману повратио говор на опште изненађење доктора. Они нису знали узрок услед чега је могао изгубити говор, нити шта се десило да проговори. Тачно после годину дана добио је запаљење плућа са великом температуром и као тежак случај остао у болници, где су га прикључили на кисеоник са протоком од 15. литара у минути. Стање му је било јако критично, налазио се пред самим прикључењем на респиратор, јер му је као онколошком болеснику пратећа болест – леукемија додатно нарушавала опште стање.

Пре него што сам оца одвео у болницу помазао сам му груди уљем из Тумана. Уверен да ће му Бог, Свети Зосим и Јаков опет помоћи, као што си му већ и помогли. Са мајком сам дошао у Тумане на молитву. За три дана нестала је температура, проток кисеоника су му смањили на 4. литара у минути. Докторима је било мало необично да се у тим годинама неко може из таквог стања са придруженим болестима тако брзо опоравити. Изненађени тиме питали су нас да ли смо му нешто давали, чак су били збуњени да је у стању да са њима разговара, шали се, прича. Ми уопште нисмо били изненађени, знали смо да тумански Светитељи помажу мом оцу Слободану.

Отац ће за који дан изаћи из болнице. Хвала Господу, Светом Зосиму и Јакову, Светом Нектарију на молитвама које су нам услишили. На дањашни дан смо дошли да се захвалимо што нам помажу и што су увек са нама. То се осећа. Ми из дубине душе и срца то знамо и желимо да се чује, да би и други знали да дођу са својим проблемима, али са искреним молитвама да приђу Светом Зосиму у Јакову који помажу и услишују молитве, само искрене молитве.  

Оливер Марковић, из Железника