Тумански Чудотворци спасили живот детету (21.04.2023.)

Тумански Чудотворци спасили живот детету (21.04.2023.)

Желимо да се захвалимо Туманским чудотворцима Светом Зосиму и Светом Јакову што су услишили наше молитве и помогли да данас наш син Петар буде уз нас. После једанаест година из уредне контролисане трудноће 2022. године родила сам сина. Порођај је био компликован, сина су оживљавали  11 минута  и хитно је пребачен у другу болницу на интезивној нези. Речено ми је да се молим Господу Богу  и да је сад све у његовим рукама.

Свакодневно смо звали манастир Тумане да помињу његово име на молитвама. У новембру одлазимо у манастир да се и ми  помолимо, тада сам преко кивота светитеља превукла његову  пелену и играчку слонче са којом и данас спава и отишли смо на молитву. Да напоменем, целим путем сам осећала јаку веру и снагу. Када смо улазили у  манастир  тај мир и ту снагу никад нећу заборавити, супруг ме је загрлио и рекао биће све добро.Веровала сам да ће му светитељи помоћи, тако је и било. Сутрадан сам звала за информацију и саопштавају ми да је наш син ван животне опасности и да се пребацује на полу интезивну негу.

Тада креће шок за шоком. Сазнајемо да су му приликом порођаја ишчупали леву рукицу (пареза брахијалис) и да нема никакву функцију, да му је делимично парализована десна страна дијафрагме и да је он једина беба са том дијагнозом у Србији а трећа беба у свету. Молила сам да ми дозволе да  оставим иконице са одеждама Светог Зосима и Светог Јакова испод главице са пеленом.

Нису ми дозволили.

Када год сам била у могућности кријући се помазивала сам сина уљем из кандила Светитеља Туманских. После само недељу дана наш Петар је померио мало раме. Што се тиче дијафрагме имао је неке чудне звуке при дисању које данас нема. Увек сам их питала шта ће бити са мојом бебом, одговарали су:'' Не знамо како, али он живи и све му ово не смета''. Увак сам погледала у плафон и у себи помислила знам ја зашто.

Још увек се боримо по болницама  за тоталан опоравак, али са вером у Бога и уз снагу коју нам дају Тумански Чудотворци све је лакше.

Хвала им.  

                                                                                                                 

Маријана и Далибор Десница, Надаљ