Исцељење кичме и тромбозе вена (12.07.2021.)

Исцељење кичме и тромбозе вена (12.07.2021.)

Благословом Игумана Туманског, и брата у Христу, о. Димитрија, боравио сам у Туманској светињи, заједно са својом вереницом Соњом, прве недеље месеца јуна, текуће 2021.Сваког дана учествовали смо у свим редовним богослужењима по манастирском типику. На свакој Литургији, која се овде свакодневно служи, смо се и причешћивали. Ван тог времена, а пошто иначе устајем врло рано, око 4.30ч, до 5ч, имао сам прилике да се у тишини, потпуно сам, како у порти тако и около храма, а и у самом Храму, молим пред МОШТИМА Св. Зосима и Св. Јакова. А, молио сам се посебно за тегобе које имам у кичменом стубу, у пределу торакалних пршљенова ( Тх 9, Тх 10 и Тх 11.) У виду затезања, тупог бола, повремених сметњи у покретљивости, обично речено, као да сам у том делу леђа, преко 17 година носио канџу која ме стеже. Такође, молио сам се и за други проблем. Проблем дубоке поплитеалне венске тромбозе у левој нози ( вена коју описујем посебно ствара тегобе у заколеној јами и потколеници), у виду изненадног отицања, скочног зглоба и стопала, као и болних мишићних парестезија.

Једног тренутка, не као обично, да будем у молитви окренут лицем ка кивоту и светитељу, ја сам се несвесно, молећи се, леђима ослонио на кивот Св. Зосима, и то баш делом кичме који ми ствара проблем. Завршио своју молитву и изашао из храма. После 20 минута, док сам седео под тремом, осетио сам необично олакшање у кичми али и у левој нози на проблематичном месту. И наредних дана и ноћи, док смо боравили у манастиру, то стање олакшања није се изменило. Тако је и овог тренутка, док пишем ове редове.

Хвала просијавшим Туманским подвижницима и Светитељима, Зосиму и Јакову, на љубави, исцељењу и молитвеном заступништву пред Господом Васкрслим.

Хаџи Милош Стефановић, из Ниша

Написано, о Петровдану, Лета Господњег 2021.г.