Избегнута трострука операција срца беби молитвом Туманским Светитељима и уљем из њиховог кандила (17.11.2021)

Избегнута трострука операција срца беби молитвом Туманским Светитељима и уљем из њиховог кандила (17.11.2021)

Наш син Душан родио се као здрава беба 30.12.2020. године. Кући на првом купању приметили смо да су му шаке и део изнад усне модри. Педијатар је установила огроман шум на Душановом срцу и  тражила преглед кардиолога. Душан је имао само 6. дана. Кардиолог је константовала поред огромног шума и транспозицију великих крвних судова, лева и десна страна срца су замениле улоге. Видела сам панику код ње, хитно нас је послала у Београд у Тиршову објаснивши да је ово стање које мора под хитно да се оперише, макимално до 12-ог дана бебиног рођења. Одлазимо у Тиршову у шоку и са огромним страхом. Тамо доктор увиђа још једну срчану ману на Душановом срцу - стеноза је била проширена. Доктор нам тада говори, да ће бити добро уколико се  стеноза сузи, у противном ће морати да му истовремено одради три операције на срцу и заказује нам контролу за месец дана, када би установио време операције. У повратку за Нови Сад, муж и ја смо у исто време рекли: '' Ми морамо у Тумане''. Крећемо за Тумане, Душан је тада имао 10. дана.

Долазимо у Тумане, била је недеља. Кивоти наших Светаца били су отворени. Ушли смо, стали поред Светаца, ставили смо наше руке на кивот и Душанове ручице такође. Молила сам их из срца, као што бих замолила пријатеља да ми помогне у невољи. Одлазимо кући из Тумана, растерећени и без страха, јер смо веровали и знали да ће нам Бог, Свети Јаков и Свети Зосим помоћи. Душана смо свако вече пре спавања помазивали уљем из кандила Туманских Светитеља. Долазимо опет у Тиршову где нам доктор каже да се стеноза сузила, у чуду што се то десило тако брзо. Ништа од операције - већ нам заказује контролу за месец дана. После месец дана доктор нам говори да је он одличан. На контроли после три месеца нам говори да се то њему све добро природно избалансирало тако да му не прави проблем.


Тај шум и та транспозиција и даље су ту, али нама је чудо што он није оперисан. Наш Душан напредује као једно потпуно здраво дете. Докторка кардиолог у Новом Саду нам је објаснила да деца која имају то срчано обољење су млитава, трома, брзо се умарају, модре. Наш Душан је све супротно од тога, лепо једе, активан је, није био модар после Тумана ни једном. Нама ово јесте чудо и хвала Светитељима на помоћи. Хвала Вама на молитвама и хвала Богу што нас све пази и воли овакве какви јесмо. Ми у кући имамо осећај да су они увек присутни ту уз нас, имам осећај да Свети Зосим седи на једном рамену, а Свети Јаков на другом рамену нашег Душана и чувају га од сваке невоље. Били смо после тога још једном да им се захвалимо и са радошћу ћемо опет доћи у манастир и сваки пут се захвалити на помоћи.

Милан и Светлана Милорадов, из Руменке