Тикови нестали као руком однешени, уљем и молитвом Светитељима Туманским (11.01.2022)

Тикови нестали као руком однешени, уљем и молитвом Светитељима Туманским (11.01.2022)

Осетио сам потребу да са Вама поделим нашу радост и чудо које нам се десило. Уједно да се захвалим Богу, Светом Зосиму и Јакову што су прекинули муке мојој породици и страхоте кроз које је наш једанаестогодишњи син пролазио. Пре четири године појавили су му се тикови. Били су различити и постајали су све озбиљнији. Нама као родитељима било је страшно гледајући дете коме нисмо могли да помогнемо.

Немоћ нам је била најтежа, гледајући дете које се мучило на сваких пар минута. У почетку су тикови били незнатни попут трептања, затим све изразитији, који су знали трајати непрекидно неколико месеци заредом и све више забрињавајући. Наступило је неконтролисано пљуцкање, скакање у вис, затим су кренули гласовни тикови, крици... завијање. Последњи тикови били су  кочење шаке и трзање тела на сваких пар минута. Трајало је то пуних четири година - за нас читаву вечност.

Лечили смо сина код разних специјалиста, психолога, психијатра, неуролога, али лечење није давало никакве резултате. Лекари су нас убеђивали да је то пролазно. Нисмо више могли дете препустити тим мукама и рершили смо да се за помоћ обратимо Туману. Наручили смо уље из кандила Светитеља. Искрено верујући, уз молитву, помазивали смо сина уљем на челу свакога јутра и вечери. На нашу радост тикови су након пар дана нестали - као руком однешени. Наше дете је најзад спашено дуготрајних мука.

 Бојан Лазић из Смедерева.