Молитвом светитељима заустављена мултипла скрелоза и успешно изнета ризична трудноћа  (1.04.2023.)

Молитвом светитељима заустављена мултипла скрелоза и успешно изнета ризична трудноћа  (1.04.2023.)

Прошле године у јуну месецу остала сам у благословеном стању, недељу дана после сазнања будим се са одузетом десном страном тела. Отишла сам код лекара где су ми говорили да сам лоше спавала и да није ништа забрињавајуће. Како су дани пролазили ја сам губила све више функције и дошло је до тога да више нисам могла самостално да проведем дан. Лекарима моје стање није било јасно. После два месеца почиње моја борба. Од Београда, Јагодине, где ми укључују терапију за хематом којег сам добила због превеликог стреса и прокрварила, али никакву терапију што се неуролошке стране тиче. Затим лечење у Клиничком центру у Крагујевцу. Тамо су одмах кренули са анализама. Све анализе су показале да је мултипла скрелоза.

Примила сам једну пулсну терапију и после четрнаест дана пустили ме кући, мада после терапије ја нисам осетила никакве промене на боље. Сво то време у мени је расла жеља да посетим манастир Тумане, у глави ми је било кад спустим руке на кивоте Светог Зосима и Јакова све ће нестати. Због ризичне трудноће морала сам мировати и нисам се смела возити. Сила која ме вукла да дођем говорила ми је да идем и да ми се ништа лоше неће десити.

Посетила сам манастир августа, целивала кивоте и молила се за исцељење моје болести. Сам долазак је био превише емотиван, како сам крочила у двориште сузе су ми кренуле и текле сво време док сам била у светињи. Посетила сам испосницу и извор Светог Зосима. Т

ело ми је давало знаке да не могу, али нешто ми је говорило иди слободно и умиј се водом са извора ништа ти се неће лоше десити. Тако је и било. По повратку кући препуна емоција два дана сам само плакала, свако вече помазивала се уљем из кандила и молила се. После две недеље мени се функција вратила, остало је само благо трњење шаке. На велики празник Богојављења добила сам највећи дар, родила сам сина Вукашина живог и здравог.

То ми је дало још већу снагу и веру. Данас имам терапију коју користим, али моја вера је и даље јака да ће Свети Зосим и Јаков исцелити моју болест, верујем да су они моји чувари! Боже здравље, ускоро долазим у светињу да се захвалим за највећи дар који сам добила од њих и што су били уз мене кад сам најмање имала снаге за борбу!                 
                                                   

Александра Милутиновић из  Јагодине