Упокојила се у Господу схи-игуманија Серафима Туманска

Дана 23. јуна у поподневним часовима, тихо и монашки смерно уснула је у Господу схи-игуманија Серафима (Милорадовић), дугогодишња настојатељица манастира Тумана.
Као четрнаестогодишња девојчица ступила је 1947. године у манастир Туман. Замонашена је 1953. године од стране епископа браничевског Г. Хризостома. По потреби службе боравила је у манастиру Свете Петке покрај Охрида, где је 1962. године одликована игуманским чином. Седамдесетих година вратила се у своје сестринство у Тумане, где је остала све до упокојења.
Одликујући се скромношћу, мати Серафима била је вољена старица туманске светиње. Приљежна у вери и богослужењу, читав монашки живот, посветила је обнови манастира који јој је био поверен. И последњих година, прикована за постељу тешком болешћу, време је проводила молећи се Богу и читајући псалтир. Упокојила се у миру, окружена својом монашком братијом, коју је са родитељском љубављу примила у свој манастир.
Заупокојена света Литургија и монашко опело одслужени су 25. јуна. Уз појање многоброних монахиња широм српске цркве, опелом је началствовао високопреподобни архимандрит Венијамин Преображењски, уз саслужење игумана, свештеномонаха и монаха, окупљених у туманској светињи.
Чекајући Васкрсење мртвих и живот будућег века, нека Бог милости помилује и спасе нашу матер схи-игуманју Серафиму. Благодарни у Господу,

Игуман Димитрије са братијом.