• Mолитвама светих отаца наших Св Зосима и Јакова Господе Исусе Христе смилуј се на нас

КЊИГА У ПРИПРЕМИ - ТАЈНА ТУМАНСКЕ СВЕТИЊЕ

Књига која ће се ускоро појавити из штампе, на један нов начин, упознаће читаоце са тајном туманске светиње. Одакле јој баш такво име? Народ од самог настанка, до данс, плете низ светих сведочења о чудотворности манастира Тумана. У време турског ропства, многи су из близа и далека, хрлили ка гроб туманског светитеља и тамо добијали исцељења и помоћ у невољама. Током XIX века, домаћи и страни путописци споменули су описујући манастир Туман, да народ у великом броју долази на гроб свеца, једног од седморице синаита по имену Зосим и ту добија исцељења.
Доношењем чудотворне иконе Мајке Божије и у најновије време откривањем моштију Преподобног Јакова, сведочанства о благодатној помоћи туманске светиње и њених светитеља, умногоме су се увећала.
Овде долазе најтежи болесници, од карцинома, леукемије, бездетни парови, деца која не могу да говоре и многи други и сви по вери добијају исцељења и својим кућама одлазе здрави и са радошћу.
Њихова потресна и истинита сведочанства о сусрету са туманском светињом управо су сабрана на једно место, да и нас маловерне увере у тајну Божије намере да спасе и дарује вечни живот свакоме човеку.
 

 

Садржај књиге

Увод

ПРВО ПОГЛАВЉЕ

Преподобни Зосим Тумански, Преподобни Јаков Тумански, Светиња Богом саздана, Чудесни старац, Јунакова стрела, Чудотворна пештера и извор Зосимов, Светиња којој се вековима притиче, Цвети, Бесцен дар- Мајка Божија, Сусрет са светињом

ДРУГО ПОГЛАВЉЕ

Неуморни чувар своје светиње, Давнашње исцељење, Избављење од опседнутости, Исцељење у детињству, Избављење од враџбина, Не кради црквено, Исцељење од повреде, Чудесни избавитељ на фронту, Радост бездетнима, Немо дете након молитве проговорило, Доласком моштију прекинуте дугогодишње несреће, Неуморни исцелитељ страдајућих и покровитељ братства, Несвакидашње јутрење, Васкршње јаје, Положен испит, Светитељ се јавља у сну и решава проблем, Решење породичних проблема, Заштитник свога манастира, На гробу угодника Божијег, Нова светиња, Небески миомирис, Чудо новога светитеља, Преподобни Јаков потврђује своју светост,  Јављање туманских светитеља, Благодатно уље туманских светитеља, Свети чувари усева и летине, Једно од чуда туманских светитеља, На празник светитеља