ČUDO NAD ČUDIMA VESNI ZAKAZALI OPERACIJU DA JOJ ODSTRANE VELIKI TUMOR, KADA JE OTIŠLA U BOLNICU LEKARI OSTALI U ŠOKU!

ČUDO NAD ČUDIMA VESNI ZAKAZALI OPERACIJU DA JOJ ODSTRANE VELIKI TUMOR, KADA JE OTIŠLA U BOLNICU LEKARI OSTALI U ŠOKU!

ČUDO NAD ČUDIMA VESNI ZAKAZALI OPERACIJU DA JOJ ODSTRANE VELIKI TUMOR, KADA JE OTIŠLA U BOLNICU LEKARI OSTALI U ŠOKU!

Manastir Tuman nazivaju Đerdapskim Ostrogom jer se u njemu gotovo svakodnevno događaju čudesna isceljenja.

U manastir, koji se nalazi na svega nekoliko kilometara od Golupca u rajskoj šumi, svraća na hiljade vernika koji veruju u isceliteljske moći Svetih Zosima i Jakova, čije mošti tamo počivaju.

Proverite svoje pasoše na vreme: Rok važenja je kraći nego što na njemu piše!

Iguman manastira jeromonah Dimitrije, koji našu novinarsku ekipu uvek srdačno dočeka, kaže da su brojna svedočenja vernika koji su spas za svoje muke potražili u manastiru Tuman.

– Dolaze teško bolesti, nepokretni, roditelji koji ne mogu da imaju poroda. Ubrzo se i vrate, ali ovog puta zdravi, pokretni, i sa decom u rukama – ne krije oduševljenje iguman koji ulaže velike napore da ova svetinja opet oživi i da što više vernika čuje za nju.

Pogledajte kakvu je PUSTOŠ iza sebe ostavila podivljala Vranjska reka!

Koliko je zajedno sa bratstvom uradio za poslednjih nekoliko godina najbolje će posvedočiti oni koji često svraćaju u manastir. Obnovljena je isposnica, završavaju se radovi na konaku, otvorena je gostoprimnica, manastir je dobio novu fasadu, a tu je i mali zoovrt u kojem najviše uživaju dečica…

A ono što svakom najviše privuče pažnju zapravo jesu vernici, koji pristižu iz minuta u minut da se zahvale svecima što su im pomogli kada im je bilo najteže. Jedna od njih jeste i Vesna Nikolić iz Zemuna koja je mučila veliku muku sa zdravljem.

Osetila kako joj nešto struji u telu

Sredinom jula u manastir je došla i D.J. iz Lazarevca koja nije mogla da hoda bez štapa nakon operacije kičme i kuka. I pored terapija i banjskog lečenja, bolovi su bili nesnosni. Kada je stigla u manastir, kraj moštiju svetitelja su joj pročitanje molitve. Isto veče je osetila kako joj nešto struji kroz telo i ustala je i prohodala bez štapa.

Njoj su lekari pre nekoliko meseci otkrili tumor od devet centimetara u materici i rekli su joj da mora hitno da se operiše. Dok je prikupljala svu dokumentaciju i radila sve neophodne analize kako bi se spremila za odlazak pod nož, Vesna je čula za priče iz Tumana i odlučila je da i sama tamo ode i zamoli svetitelje za pomoć. Ono što je usledilo, ostavilo je i nju, ali i njene lekare u šoku.

– Operacija je bila zakazana za 28. maj, polovinom meseca sam otišla na poslednji ultrazvuk i tad su još jednom potvrdili da je tumor devet centimetara i da će me operisati. Nakon toga, 21. Maja otišla sam u manastir, na dan kada su monasi presvlačili mošti. Operacija je bila zakazana za 28. maj. Po povratku u Beograd sam otišla u bolnicu, na operaciju, kako je i bilo planirano, ali tada se dogodilo nešto neverovatno, tumor se smanjio za više od dve trećine – rekla je Vesna.

– Pred operaciju su mi ponovo radili ultrazvuk, ali umesto devet centimetara, izmerili su tumor samo 2,4 centimetra – kaže Vesna.

Ona dodaje da su i lekari bili u šoku kao i ona sama.

– Ni njima nije bilo jasno šta se dogodilo, ali su rekli da tumor više nije za operaciju – svedoči žena iz Zemuna.

Ona priznaje da je i sama u početku bila skeptik, ali je sada promenila mišljenje.

Nikola je zaprosio Tamaru na takav način da je jedino mogla da zaplače od sreće i kaže „DA“!

– Ja sam čitala kako se to drugima dešavalo, ali eto, hvala bogu i meni se čudo desilo – dodaje Nikolićeva koja veruje da je ovako moralo da se dogodi.

Kako je rekla, kada je sa lekarima prvi put razgovarala o operaciji imala je bakteriju, ali je doktor rekao da će je operisati sve i da infekcija i dalje postoji nakon antibiotske terapije. Igrom slučaja, Vesna je saznala da je dobila drugu bakteriju koja je bila mnogo opasnija, pa su lekari morali da odlože operaciju za kraj maja. U međuvremenu je otišla u manastir Tuman, nakon čega joj se tumor čudesno smanjio, te je operacija na kraju i otkazana.

Nije Vesnina ispovest jedina. Budimirka Todorović iz Beograda je početkom juna imala jak moždani udar. Lekari su rekli da su male šanse da će preživeti, a i ako preživi, da je teško da će se uopšte oporaviti. Njen sin Zoran, koji je došao u manastir krajem jula, posvedočio je da je po povratku majku umivao vodom sa izvora svetitelja, kao i da ju je pomazivao uljem iz kandila, nakon čega se ona oporavila.