Благословена породом   (13.01.2023.)

Благословена породом   (13.01.2023.)

У браку сам 10. година и имамо девојчицу од 9 година. Након тога због разних компликација никако нисам могла да останем трудна, имала сам тромбофилију и неколико губитака трудноће. Доктори су ми рекли, ако икада останем опет трудна мораћу одмах да дајем себи ињекције за тромбофилију како би беба опстала.                                                                                                                              

Прошле године у марту месецу сањала сам Светог  Зосима који ми јасно казао: "Дођи и моли се за пород".                                                                                                                                                                                                

Сутрадан ујутру то сам испричала супругу и договорили смо се да кренемо пут манастира. Годинама у назад иначе долазимо у Тумане и увек са некаквим искушењем, тог јутра све је како треба и у миру.                                                                                                                                                                                  

У кивоту иста одежда као и у сну. Помолила сам се и били смо на молитви. Враћамо се кући, послу, обавезама, али ја недељама имам мучнине које повезујем слабим имунитетом. Међутим, почетком априла сазнајем да сам трудна већ 6. недеља. Тада ме је ухватио страх,  јер сам требала одмах себи да дајем ињекције за тромбофилију. На прегледу лекар не уочава  срчану радњу бебе. Одлазим опет код доктора после пар дана, сада је срчана радња присутна, плод уредан и добијам терапију за високоризичну трудноћу. Сваки дан сам се помазивала уљем из кандила св Зосима и Јакова, и молила им се. Уз терапију и око 280 ињекција које сам давла себи мој сан је постао јава молитвама Светитељима, моје чудо, моја Марта родила се 8.12. 2022 у Лазаревцу, потпуно здрава.                                                                  

У марту месецу када сам уснила Светог Зосима ја сам већ била трудна. Верујте у чуда Светитеља и молите се, ја сада своју Марту  држим у рукама. Једва чекамо да мало порасте и да дођемо заједно и  захвалимо се Светом Зосиму и Јакову.        
                                                                                               

Јована Петковић из Лазаревца