Светитељи Тумански жени исцелили тумор, мужу помогли у проналажењу посла (06.07.2021.)

Светитељи Тумански жени исцелили тумор, мужу помогли у проналажењу посла (06.07.2021.)
Драги Оче Димитрије,
Помаже Бог.
Пишемо Вам наше сведочење оздрављења и проналажења новог запослења која захваљујемо господу Богу, туманским светитељима, вама монасима и осталим добрим људима који чините ову светињу доступним.
У јесен 2019. године мојој жени су пронађени бенигни тумори на јетри и велика замашћеност јетре. Били смо веома забринути за здравље, па и доктори такође. Наша драга пријатељица, која има благослов наше цркве да слика иконе нас је смирено и уз осмех упутила да дођемо до манастира Тумане и помолимо се за здравље. Дошли смо пуни наде, поклонили се испред мошти светитеља и учествовали у заједничкој молитви за здравље. Враћајући се пуни наде и вере, понели смо са собом освећене воде и уља које смо користили надаље. Уз прописан јеловник дијететичара којег се жена придржавала, за неких шест недеља на поновљеном снимку (магнетне резонанце) показала се поптпуно одмашћена јетра и бенигни тумори који су били знатно мањи. Уз божју помоћ, тумански светитељи су нам помогли да побољшамо здравље, исцељењем и давањем снаге да истрајемо. Наредних неколико снимака показали су исто стање, чак су се тумори још мало смањили.
У исто време, почев од јесени 2019 био сам у потрази за послом. Фалило ми је и среће и вере у своје способности, па сам долазећи са супругом молио светитеље за здравље и смиреност. За неколико недеља сам добио више посла (радећи у школи као наставник), а након неколико месеци сам био у прилици и да бирам између више добрих понуда. Сада радим већ годину дана посао који најбоље познајем и који ме испуњава. Ја верујем да су ми свети Јаков и Зосим помогли да дођем до запослења каквог сам желео.
Од првог доласка у Тумане остали смо жељни долазити често што и чинимо. Неки пут смо ту само да би се захвалили и провели леп дан. Сваки долазак испуњава нас вером и смиреношћу.
Бојан и Камелиа Шоштарић из Зрењанина