Исцељење штитне жлезде, компликација миокардитиса и предкарцинома материце (21.12.2022) 

Исцељење штитне жлезде, компликација миокардитиса и предкарцинома материце (21.12.2022) 

Од 2005. године почели су моји проблеми са срцем и штитном жлездом, а 2012, са материцом.

            
Прележала сам миокардитис који је ослабио моје срце и из проширене плућне аорте крв ми се  брже упумпавала у срце. Оболела ми је и штитна жлезда. Прегледима је установљено да се ради о Хаишимото тиреоидитису – аутоимуној болести у којој ћелије имуног система нападају властито ткиво жлезде и чије лечење углавном траје доживотно. Пронађени су ми доста микроцисти и измењени нодуси (чворићи тироидне – штитне жлезде)  


Марта месеца сва срећена долазим у Тумане једва чекајући да се помолим Светом Зосиму и Јакову. Молила сам се за своје здравље, купила уље из кандила и освећену воду. Нисам успела да одем до испоснице, било ми је жао, али сам зато била јако срећна јер сам присуствовала молитви.                                                                            

Кући сам се почела помазивати уљем и пила по пар капи свакога дана. Након одређеног времена приметила сам да ми лекови више шкоде него што одговарају. 18.децембра 2022, ултразвучним прегледом штитне жледе утврђено је да немам више ни једну цисту нити нодус – чвориће  на њој. Кардиолошки преглед  је такође био изненађујући, јер је установљено да ми је ЕКГ одличан, да се смањио пролаз из аорте у срце и да је сада је занемарљив. Захваљујући благослову деловањем  уља којег сам употребљавала уз молитву Светитељима, којима сам бескрајно захвална, терапију за срце и штитну жлезду престала сам пити пре два месеца.                                                                                                                  

Тиме не престају моје муке, наиме још 2011, редовним прегледом материце  установљен ми је пред-карцином (карцином ин ситу) грлића материце и имала сам четири операције, у последњој одстрањена ми је комплетна материца и грлић.                                                                                                                      

- 2011, прву операцију.                                                                                                                                                

-2014, другу и трећу операцију.                                                                                                                                        

Пред одлазак на операције молила сам вас за помен мог имена на молитви за здравље.                                                                                                                              

У октобру 2022, на редовном гинеколошком прегледу установљена је промена,  која је опет дала сумњу на предкарцином. 17.новембра пошла сам у манастир да тражим утеху.  Желела сам изнад свега да мој доктор буде обазрив, да га Божија рука води и да уклони цео предкарцином.                                                                                            

18. октобра је урађена биопсија. Позвали су ме из болнице и сазнала сам да налаз није добар и да морам на операцију 21. новембра.                                                                                                                                

На Аранђеловдан отишла сам некако безбрижна на операцију, јер сам се свако вече пре спавања молила читањем акатиста Светом Зосиму и Јакову, помазивала уљем и по кап попила. Операција је добро протекла. Рана је тешко зарастала, доктор је био скоро сигуран да није ушао у здраво ткиво и процена је била да ће бити потребна још једна већа операција.                                    

14.децембра узела сам налаз са хистопатологије. Доктор је ипак уклонио цело ткиво предкарцинома и ушао у здраво ткиво. Моје молитве су услишене! Излечена сам и сада могу у здрављу да сведочим о чудима Светог Зосима и Јакова.
 
Милица Ивковић, Београд