Благослов порода (29.07.2022.)

Благослов порода (29.07.2022.)

Добар дан, желела бих да поделим нашу причу.


Наиме, супруг и ја неко време нисмо успевали да добијемо бебу, а онда, у септембру 2020 године смо дошли први пут у манастир, присуствовали смо молитви за пород. Након месец дана смо успели, нажалост то се није завршило како треба. Имала сам операцију. Два месеца након операције, поново остајем у другом стању. Захваљујући драгом Богу и Св. Зосиму и Јакову. У трудноћи сам радила неке анализе, резултати показују како беба није здрава, има хромозомски поремећај. Док смо чекали даље анализе како би то потврдили, долазили смо у манастир да се молимо. Испричали смо монаху Зосиму насу причу, он је погледао у мој стомак и рекао “не знају они ништа, беба је здрава”. Чекали смо те резултате 2 месеца, свакодневно се молећи Св. Зосиму и Јакову. На Видовдан смо их коначно добили. Резултати су “ здрав дечак”. По рођењу нам је речено да има сечану ману. Свакодневно смо се молили да дете оздрави.

Дан пре контроле, дошли смо у манастир да се помолимо. Док смо чекали у реду да уђемо у цркву, наишао је монах Зосим. Чим нас је угледао застао је, пришао беби и рекао “па где си ти, цело јутро те чекам”. За нас је то само био знак да смо нашег дечака, ком смо и дали име Јаков, довели кући. 


Сутрадан смо отишли на контролу и речено нам је “Јаков је здрав, нема никаквих здравствених проблема, што је било, повукло се”. Хвала Св. Зосиму и Јакову што га чувају и што су нама подарили њега.

Јована Латиновић, Београд