Исцељење короне и њених последица,  инфаркта плућа, упале плућа, воде на плућима, пуцање плућне марамице  (11.04.2023).  

Исцељење короне и њених последица,  инфаркта плућа, упале плућа, воде на плућима, пуцање плућне марамице  (11.04.2023).  

Децембра 2021.године цела моја породица добила је тежи облик короне због чега смо сви били у болници. Са нама и мој син Борис који има даунов синдром. Услед короне добија инфаркт плућа, затим упалу плућа, воду на плућима и на крају пуцање плућне марамице.

Саопштење лекара о тешком стању Бориса и да нам не могу прогнозирати ништа добро за нас је био шок. Лекари су се изузетно залагали сво време. Сва подршка родбине и Дома за децу ометену у развоју ( дневног боравка) "Колевка" из Суботице много су нам значили, али сам као мајка осећала да је требало још нешто осим тога и у свом том очају сетила сам се Тумана. Читала сам о многим исцељењима, многим сведочењима људи који су доживели исцељења својих најмилијих, нарочито деце. Пронашла сам број телефона манастира и позвала.

Заиста не могу да опишем тај осећај када ми се јавио глас који је просто лечио тада моју душу. Кратко сам испричала своју причу и замолила да се помоле монаси за мог сина. Почела сам и ја да се свом снагом молим Светом Зосиму и Јакову сваког дана. Звала сам и даље манастир да се наставе молити за његов опоравак. Након месец дана мој Борис је оздравио. Начелница оделења где смо били смештени при изласку из болнице ми је рекла: "Борис је моја прва победа у животу".                              

Хвала Светом Зосиму и Јакову што су помогли да се спаси један живот. После свих контрола и позитвног мишљења лекара ми смо 28.03.2022.године посетили манастир Тумане. Тешко да могу описати тај осећај кад сам крочила у манастир, то треба доживети.

Овом приликом желим се захвалити Богу, Светом Зосиму и Јакову, такође и мати Нектарији на свему што је учинила тог дана за нас.

Хрњак Ружа, Нови Жедник