Тумански Светитељи током трудноће излечили бебу (31.01.2022)

Тумански Светитељи током трудноће излечили бебу (31.01.2022)

Приликом моје друге трудноће на редовном прегледу доктор уочава проширење десне коморе мозга код бебе. Није био забринут, јер је казао да се то некада дешава у фази развоја бебе, али да ћемо пратити. Од тога дана сам чешће посећивала доктора. Од прегледа до прегледа резултати су били све лошији. Магнетна резонанца је потврдила да је комора превише широка и да беба неће бити добро. У 9. месецу доктори ми предлажу насилни прекид трудноће са образложењем да ће беба бити марсовац.

Нисам више спавала нити јела, само сам замишљала слику насилног порођаја после чега нећу имати шта да држим у рукама, привијем уз груди, нити да донесем радост кући...то боли. Јако боли.

Дубоко негде у себи кроз сву ту бол у мени се снажила вера да све то може бити другачије и сетила се манастира Тумане. Веровала сам тој светињи, Светом Зосиму и Јакову и отишла, грчевито тражећи спас кроз молитву и сузе које су саме текле од бола који је био у мени... и најзад, ту у тој светињи, вратио ми се мир и спокој. На следећем прегледу комисија и мој доктор су били у чуду јер није више било проширења, све је било у реду. Гледали су се међусобно у неверици.

Сви смо били срећни и они и ја. Своју срећу као мајка и не могу да опишем. Одмах сам следећег дана отишла у Тумане да се захвалим Светитељима. Мог сина Василија који је здрав рођен и сада има девет месеци одвела сам у Тумане да се опет захвалим Светитељима и  да им покажем сина кога су исцелили, а он је својим малим рукицама дирао њихове кивоте, као да зна да су га они спасили и тако им се захваљује.   

Гордана Ракоњац, Београд