Учаурен карцином дојке (9.03.2023.)

Учаурен карцином дојке (9.03.2023.)

Пре две и по године мајка је опипала промену на дојци. Лекари су јој одмах казали да није добро и упутили на ултразвучни преглед, где је установљен карцином дојке. Узет је узорак за хистопатолошку анализу. Налаз је потврдио карцином дојке. Нисам се хтела сложити с' тим да оде на заказани конзилијум, пре свега због полинеуропатије (обољење периферних нерава ногу) и њених година. Знала сам да ће јој укључити хемотерапије, да ће отрови из терапија ударити на нерве и тада она више никад неће моћи стати на ноге. Договориле смо се да не иде на терапије већ, да се са огромном вером у потпуности ослонимо на помоћ Светог Зосима и Јакова.                                              

Знале смо да ће нам светитељи помоћи, јер смо пре него што се ово десило долазиле у манастир Тумане и сваки пут смо се осећали некако растерећено.                                                                                                                                                              

Замолила сам монахе да мајку помињу на проскомидијама, помазивала је уљем из Тумана и уз то се молили сваке вечери. Када год би осетиле неку тескобу у срцу стављале смо иконице са одеждом Светог Зосима и Јакова испод јстука, а дању носили уз нас. После годину дана мајка је решила да уради скенер, који је показао да се карцином није проширио већ да стагнира. То нам је дало још више снаге и вере да наставимо са помазивањем и да се и даље молимо.                                                                                            

После две и по године мајка одлази поново на ултразвучни преглед, који показује да се промена не мења, стоји тамо где је и била, да је карцином учаурен, да нема никаквих метастаза.           
 

Хвала Богу,Светом Зосиму и Јакову.        
                                                                                                                           

Јелена Јовановић из Крагујевца