Сабрање у Туману у славу Божју и част светог Зосима Чудотворца

У недељу Светих Отаца,  13. јуна 2021. године, преко 15.000 људи сабрало се у славу Божју и част св. Зосима Чудотворца у Манастиру Туману.

Људи широм света дошли су на евхаристијско славље у Обилићеву задужбину, гладни и жедни вере и благодати духовне. Светим сабрањем началствовао је игуман тумански архимандрит Димитрије уз саслужење многобројних свештенослужитеља.

У беседи игуман Димитрије је поучио верне да је суштина живота у Цркви наша  потреба да се сјединимо са Господом у времену ради вечности. Светој Тајни Причешћа приступили су са вером хиљаде православних хришћана. Након Свете Литургије пресвучене су мошти св. Зосима Чудотворца и литијски пренете у његову древну испосницу.

Обилна киша ни на који начин није пореметила сабрање у име Господње, већ је показала незаустављиву љубав верног народа према туманској светињи и светитељима.


Трудом братства припремљено је послужење за све присутне. Пети пут за редом, верни народ је потврдио, да су туманска забрања најпосећенија данас у Српској Православној Цркви.