Прослављен празник светих Зосиме и Јакова у манастиру Туману

Прослављен празник светих Зосиме и Јакова у манастиру Туману
У попразништву Светог Преображења у манастиру Туману свечано је прослављен празник преподобних чудотвораца Зосима и Јакова. У навечерије празника бденијем је началствовао епископ домаћин браничевски Г. Игнатије, уз молитвено присуство Г. епископа врањског Пахомија, буеносаереског Кирила и умировљеног средњеевропског Константина.
Током читаве ноћи верни народ је у рекама пристизао у туманску обитељ притичући по благослов код моштију Божијих угодника. Пред свету архијерејску литургију благослов од светитеља примио је и председник Србије Г. Александар Вучић са сарадницима.
Светом архијерејском литургијом началствовао је епископ жички Г. Јустин уз саслужење господе епископа врањског Пахомија, шумадијског Јована, браничевског Игнатија, умировљеног средњеевропског Константина, рашко-призренског Теодосија, буеносаереског Кирила, бројног свештенства из више епархија СПЦ. Литургијском беседом, са освртом на живу заједницу у Христу, као хлебом спасења, обратио се епископ домаћин браничевски Игнатије. Хиљаде верних приступили су чаши живота. Током читавог дана у дивној духовној атмосфери уприличен је богомољачки сабор.
Учествовали су многобројни предавачи, етно ансабли, позоришне групе. За све присутне, трудом архимандрита Димитрија и братије уприличена је трпеза љубави.