Тумански Светитељи спасили живот младићу у тешком удесу (16. 07.2022.)

Тумански Светитељи спасили живот младићу у тешком удесу (16. 07.2022.)

Хтео бих да се захвалим Богу и туманским Светитељима Зосиму и Јакову за спасење мог осамнаестогодишњег братанца  Немање.                                                                                                                                

9. јуна Немања је имао саобраћајни удес доживевши пад са мотора, који га је умало коштао живота. Приликом пада задобио је тешку повреду главе, повреде руку, ногу и подеротине по телу. Услед тешких повреда почео је губити животне функције. На месту удеса стигла је Хитна служба, доктори су боривши се за његов живот морали да га реанимирају у самом санитету. У Ћуприји су нам доктори рекли да од њега нема ништа и да ће тешко преживети.

Хитно је морала је да се уради операција главе. У току саме операције још једном је извршена реанимација како би га спасили. Након операције премештен је у шок собу на интезивну негу и прикључен на респиратор са свега 10% шансе да ће остати жив. Одмах сутра дан моја супруга је са Немањиним оцем отишла у манастир Тумане да се помоле Богу и туманским Светитељима за његов живот поневши са собом његову мајицу. Током молитве, не знајући да се она управо врши у Туману, доктор у Ћуприји није могао да схвати шта се дешава. Немањина аритмија срца од једном је скочила на 200 откуцаја и  стабилизовала се на 90 откуцаја.

Молитва је очитана и мајица је однесена код Немање. Сазнавши за молитву која је била у тренутку када се Немањи здравствено стање почело нагло стабилизовати, доктор је пристао да мајица буде у соби поред Немање. Сутра дан се Немања пробудио из коме и пребачен је на оделење. Његово здавствено стање је нагло почело да се побољшава, за пар дана је било сасвим нормалано и без икаквих проблема. Захвалани смо Богу, Светом Зосиму и Јакову што су му дали другу шансу за живот. Још једном хвала.                 
                                                                                                                                   

 Александар Матејић, Кочино село – Јагодина