Бебин живот у инкубатору спасили Свети Зосим и Свети Јаков (2.05.2022.)

Шест година се нисмо могли остварити као родитељи, тек након другог доласка на молитву за пород у манастиру Тумане супруга остаје трудна. У 6. месецу трудноће рађа нам се ћеркица. Била је толико малена да ми је могла стати на длан шаке, имала је свега 790 гр. Лекари су се борили за њен живот. Од њих смо добијали информације, да морамо на све бити спремни и да су шансе да преживи јако мале. Ми се као родитељи нисмо хтели предати, нисмо имали права на то, већ смо дошли да молимо туманске Светитеље за спас своје ћерке. У манастиру смо купили уље из кандила и мале иконице са одеждом Светог Зосима и Светог Јакова, однели у болницу и молили лекаре да то ставе поред ње.

Видешви тугу у нама, осећај безизлазности, немоћи и молитву у нашим очима они су једва некако то узели и ставили изнад ње у инкубатору. Кући смо се сваког дана молили Светитељима да јој све њене муке прођу. Наша Луција је имала први степен крварења, екстремно неразвијена плућа, дисање јој је омогућавао респиратор - вештачка плућа. Затим су кренули епи напади, инфекције, три трансфузије крви. Када више нисмо имали снаге од туге и боли опет смо кренули у манастир да се помолимо за нашу ћеркицу. Ту ноћ смо преспавали у колима. Супруги је од стреса престало да истиче млеко, али јој је током сна дошло да ће јој млеко кренути. Пробудила се и млеко је стварно кренуло.

Помолили смо се и одмах назвали болницу да се информишемо како је наша ћеркица. Слава Богу. добили смо радосну вест, да наша Луција прихвата храну и да се бори. Међутим убрзо нам стиже вест да Луција има РОП 3 - оштећење вида – слепило. На дан наше крсне славе оперишу јој окице. Операција је успела. Како време пролази, када код добијемо лошу вест ми одмах дођемо у Тумане. Уз помоћ молитвама Светом Зосиму и Светом Јакову, сваким даном је било све боље и боље. Нападе није имала, крварење се повукло, инфекције нестале, окице све боље, али плућа никако да самостално раде, нити да почне сама да пије млеко на флашицу већ се и даље храни преко сонде.

Живећи са тим бригама, мени у сну долазе Сети Зосим и Јаков, видим их како  стоје код њеног инкубатора, гледају у мене док плачем због своје ћерке и чујем глас који ми се обраћа: ''Не брини, биће она добро. Када год нешто крене по злу ми смо ту да је заштитимо''.  Након 117 дана проведених у болници са разним дијагнозама,  уз нашу веру и безброј молитви, данас Луција има 8 месеци и 6 кг. Без икакве је дијагнозе, здрава је бебица .

Хвала свим Светитељима  Светом Зосиму и Светом Јакову и манастиру Тумане.

Илија и Верица Миладиновић из Обреновца