Потпуно исцељење сужења артерија на врату (3.05.2023.)

Потпуно исцељење сужења артерија на врату (3.05.2023.)

Бавим се професионално спортом и могу да кажем да живим врло здраво. Од новембра 2022. до јануара 2023. године, почињу да ми се дешавају велика искушења од којих доживљавам јак духовни и физички стрес. Појављују се симптоми несвестице, неспавања некад до три ноћи, почињу јаке тахикардије, које утичу на моје свакодневно понашање и цео живот ми се претвара у ноћну мору.  

У том периоду често одлазим код  мог духовника у манастир Глоговац . Разговори  и молитве, лечиле су моју душу и спашавале ме у том периоду. Одлазим на испитивања и неуролошки налаз показује сужење артерија на врату до 30% и лош холестерол, који, како су ми објаснили, настаје од превеликог стреса. Добијам терапију, али већ код првог узимања, појављу се такве нуспојаве од којих нисам могао да функционишем у наставку дана.  Осећам да морам да подузмем нешто друго. Као православни верник знам да што је божанско, то је најбоље, што је томе најближе, то је најближе и мени самоме.

 Престајем са терапијом и доносим одлуку да  29. јануара идем код правих лекара- Св. Јакова и Св. Зосима у манастир Тумане.  Стижем у манастир са поклоничком групом из Бања Луке. У порти дворишта манастира у тренутку заборавих на све што је земаљско, остављајући у мени само оно од чега се гради дух лепоте. Стајао сам током Литургије дуго испред светитеља и молио их из свег срца да ме исцеле.  На молебану сам понављао молитву да ми се врат очисти од болести, молио сам се из срца Св. Јакову и Зосиму, светитељима који лече наше удесе и болује наше модрице. Само 4 дана након посете манастиру, 2. фебруара 2023, одлазим код другог специјалисте на преглед крвних судова врата и главе.

Нови снимак показује да немам сужење артерија. Професор је упоредио налазе са првог прегледа и није крио чуђење шта се догодилао са сужењем са првог испитивања.  Потврђује уредне артерије и проток крви.

Слава Богу и хвала Светом Јакову и Зосиму!   

Александар Шавија, Беч