Благословени породом молитвама Туманских Светитеља (14.01.2022)

Мир Божији, Христос се роди! 


У моменту када нам је пријатељица причала о чудима манастира Тумане ми смо већ више од годину и по дана покушавали да добијемо бебу. Њена прича подсвесно је у нама оствила трага и на неки начин утицала на доношењу одлуке да посетимо манастир, морамо признати не и са превеликом вером.


У манастиру смо осетили велику смиреност, која нам је наговештавала осећај да ће све бити у реду. Понели смо уље којим смо се помазивали, воду и иконице са одеждом Светитеља. 


Жеља нас је опет вукла да дођемо манастиру. Долазимо на молитву у мају 2020. године. Након тога још неколико пута, али сада са све јачом и јачом вером. Крајем октобра 2020. године присуствујемо молитви за пород током које нас обоје обузима чудесан осећај, којег нисмо могли дефинисати - супрузи крећу сузе и ми смо знали да ће нам молитва бити услишена. Настављамо са коришћењем уља и коначно у марту 2021, сазнајемо да су нам молитве услишене. У новембру на дан  Светог Козме и Дамјана добили смо наше благо, нашу Хану, са којом смо пре неколико дана посетили манастир како би смо захвалили Светом Зосиму и Светом Јакову. Браћо и сестре искрено верујте и молите се Тумански светитељи сигурно ће услишити ваше молитве!

Душан и Маја Ђурашковић из Београда