Молитвама Туманским Светитељима излечен Микроаденом хипофизе (12.05.2023.)

Молитвама Туманским Светитељима излечен Микроаденом хипофизе (12.05.2023.)

Априла 2022 године, пред иконама које имам кући сам се искрено помолио да ми Господ покаже шта здравствено није у реду са мном. Дан, два након тога, случајно ми је на интернету изашло, иако ја нисам ни претраживао, "ако имате овакве симптоме као мушкарац требали би да се тестирате".

Отишао сам код доктора, урадили су потребне анализе и магнет хипофизе. Испоставило се да имам "аденом" на хипофизи величине 5,5мм. Доктор је рекао да није опасан по живот, али да прави проблеме у свакодневном животу за нормално функционисање једног човека. Због њега сам имао све тегобе који су биле присутне у протеклих неколико година и које су правиле проблем да живим свакодневни нормални живот, а да а ја и нико није знао шта је у питању. Докторка ми је укључила терапију коју сам почео да пијем, која по причи докторке оболели пију по 2-3 године и успешено уништавају тај "аденом" у хипофизи.

Док у неким случајевима терапија се пије цео живот, док код некога терапија уопште и не делује. Почео сам да пијем терапију и тада на самом почетку, чуо сам за Св. Зосима и Св. Јакова. Одмах сам отишао у манастир Туман и искрено се помолио за своје здравље. Имао сам неки чудесан, тако рећи леп осећај кад сам ушао у манастир Туман. Кући сам се вратио веома срећан и радостан, терапију сам продужио да пијем, резултати су ишли на боље. Све је то трајало око 6-7 месеци, све до једне вечери када сам осетио бол у глави који је трајао данима. Одмах сам се опет упутио у манастир Туман, искрено се помолио Туманским Светитељима за своје здравље. Када сам напустио манастир, мене више глава није болела.

Након тога сам поново отишао код доктора и опет су урадили магнетну резонантну томографију на хипофизи. Доктор је рекао да је у року од 6 месеци, аденом комплетно нестао и да га више нема у глави, да је право "чудо" да се то тако нешто деси, јер пацијенти пију по 2-3 године терапију, док неки пију цели свој живот, а да на неким пацијентима терапија чак и не делује. Доктор је рекао да сам ја имао "срећу" али ја знам да није у питању никаква срећа, него моје искрене молитве Господу и његовивим Светитељима. Докторка ми је продужила и даље терапију, и ако су резултати били одлични. Пио сам још 2 месеца терапију, али ми је тело давало симптоме да мени лек више није потребан, и ја  сам престао да пијем преписану терапију. Урадио сам анализу, сви хормони су били добри, и радили како треба. Било је добро 2 месеца, и ја сам опет урадио анализу и видео да су одређени хормони мало почели да прелазе границу. Одмах сам отишао код лекара, докторка је рекла да бих ја требао да пијем лекове цео живот да би хормон држао под контролом, и да ако ја не пијем аденом би опет могао да се створи у глави. Док је она изговарала те речи у ординацији, мени је прошла мисао у глави "нећу пити терапију цео живот". Постио сам, причестио, исповедио и отишао на молитву опет у манастир Туман код Св. Зосима и Св. Јакова.

Ушао сам и помолио се искрено пред моштима Светог Зосима и Јакова. Помолио сам се и рекао да чврсто верујем у Бога нашега Исуса Христа, и замолио Светитеље да ми помогну да не завршим на лековима цео живот, и да када се све реши ја ћу посведочити своје исељење свим људима. Отишао сам кући срећан и расположан, као и увек по повратку из манастира Туман. 3 дана након тога добио сам силне тегобе један хормон је опет излазио из границе нормалних вредности, било је искушење да ли ћу почети поново пити лекове или не. У тренутку када ми је било најтеже искрено сам почео да причам са Господом и да се молим, и сви су се симптоми након 5 минута смирили. 5 дана након тога, данас сам био код лекара, урадили су тестирање и сви хормони су били уредни. Докторка је рекла да је ово супер и да ја немам никакве потребе да пијем више никакве лекове.

Хвала Господу Исусу Христу и Светом Зосиму и Светом Јакову на мојим услишаним молитвама и исцељењу.

Немања Станојковић, Куманово, Македонија