Исцељење карцинома дебелог црева ( 9.09.2022.)

Исцељење карцинома дебелог црева ( 9.09.2022.)

Желим овим путем заблагодарити Туманским Светитељима и Туманској обитељи на молитвама од Господа благословених.Јеромонаху Теофилу на духовној снази добијеној од мало изговорених, али осетно, од самог Господа речи:'' Ти си се већ ухватио  за дрво живота и поново ћеш  доћи  да се видимо''. Тада су кренуле сузе које сам непрекидно лио, које су ми испирале терет са душе и ову опаку болест. Био сам уверен да је већ тада била исцељена од Господа, Светог Зосима и Јакова.                                                                                                                                                                                  

Наиме, у децембру прошле године после прегледа колоноскопије и скенера пронађен ми је  злоћудни карцином дебелог црева. Предложена је хитна операција. Пре саме операције кренуо сам у манастир Тумане на поклоњење Божијим угодницима са вером и надом у исцељење своје болести. Током Литургије стајао сам наслоњен на кивот Светог Зосима, целивао га и молио му се, затим и причестио. Након заједничке молитве кренули смо пут Крушевца. Операција је била 14. јануара на дан Светог Василија Великог. Трајала је пет сати и била је компликована, али успешно изведена. Острањено је 15 цм дебелог црева и изведена стома на стомаку. Са стрепњом смо чекали патолошки налаз биопсије. Када је стигао показан је онкологу ,он је рекао следеће:'' Напокон да и ја овог дана некоме на крају радног времена кажем лепе васти. Овде нема ништа''.                                                                                                                                                                                  

 На узетом узорку дебелог црева патолог је на осамнаест пресека и још додатних седам у извештају написао да нема ни трага  од злоћутног тумора!                                                                                                            

Када сам исти извештај показао хирургу који ме је оперисао, он није веровао мислећи да је патолог направио грешку. Међутим, није се радило о грешки поново је потврђено да је налаз тачан. Да бих отклонио сумњу узео сам плочице са исечком и послао их и у још једну клинику где су потврдили исто, да је налаз уредан и да нема карцинома. 7. јула сам оперисан да би ми скинули стому коју сам до тада имао. Благодарим Господу Богу, Мајци Божијој и Туманским исцељитељима Светом Зосиму и Јакову. 

Томислав Радисављевић из Макрешена код Крушевца