Исцељење канцера дојке (30.01.2023.)

Исцељење канцера дојке (30.01.2023.)

У новембру мјесецу 2021, дијагностикован ми је карцином дојке. Слиједи шок, невјерица и питање - Зашто ја? У тој потпуној збуњености и очају, по Божијој промисли сазнајем да се организује поклоничко путовање у манастир Тумане и кроз пар дана на своју велику радост стижем тамо где дубоко у срцу очекујем спас. Не могу описати оно што преживљавам док чекам да приступим моштима...сузе, срам, понизност и огромна вјера да ће ми светитељи помоћи.                                                                                                        

Кући се враћам пуна наде и вјере и унутрашњег мира. Носим свијећу, уље и иконицу са одеждом од које се не одвајам.                                                                                                                                                              

Слиједи операција која пролази без компликација, затим хемиотерапије, ађувантне - заштитне, да не би дошло до рецидива, затим и зрачења. Све је то уз молитву и кориштење уља прошло без проблема. У току лијечења сањам да долазим у Тумане, након чега зовем манастир са молбом да се помоле за моје здравље.                                                                                                                                          Коначно, након годину дана борбе, кроз молитву, сузе и са вером у срцу, моје молитве су услишене. Доктори су ми потврдили да нема ни трага од карцинома и да сам потпуно здрава.                                                                                          

У септембру 2022, долазим да се захвалим светитељима и доводим своје кћерке које као и ја на том светом мјесту налазе спокој и мир. Онако уплакане због свега што су прошле са мном стоје и тада им прилази монах, мислим да се зове Зосим, грли их и каже:'' Радујте се! Од тог момента оне постају насмијане и веселе.                                                                                                                                                  

План нам је да често обилазимо то свето мјесто. Хвала драгом Богу, Светом Зосиму и Јакову јер су ми помогли да побиједим и да уз помоћ њих данас будем здрава жена.

Маријана Варда из Градишке, Република Српска