Тумански Светитељи током трудноће исцелили проширење мождане коморе беби (28.03.2022.)

Хтјела сам са Вама да пођелим своје животно искуство, због кога ћу имати нераскидиву везу за време овоземаљаког живота са манастиром Тумане, Светим Зосимом и Светим Јаковом. 


У 6. мјесецу трудноће доктор ми саопштава ужасне вјести. Моја беба има проширење десне мождане коморе измјере 18 мм и да може доћи до неуролошких проблема, које би беба имала и да би по рођењу ишла на операцију, јер та проширења стварају зачепљења каналића на мозгу и ту гђе је зачепљење уграђује се цјевчица. Скрхани од бриге и бола одлучујемо да кренемо у манастир Тумане. Јуна 2021, долазимо у манастир, улазим у цркву и како прелазим праг тако почињем да плачем... било је то нешто јаче од мене, у таквом стању нисам могла да се саберем, само сам понављала: "Молим Вас Свети Зосиме и Јакове да ми се беба роди жива и здрава". Сво вријеме које сам провела у манастиру, молићи се и целивајући кивоте Светаца било је под  стресом и плакањем. Излазећи из манастира престајем да плачем, као да сам сву тугу и терет замјенила са вјером, као да ми је пао камен са срца. Присуствујем молитви за здравље и почињем да губим свијест, али нисам одустала. Покушавајући да се саберем једина мисао ми је стално била присутна, ако се роди дечак и буде здрав даћу му име Јаков и тако се сво време молила Богу. 


Враћамо се у Бања Луку и коначно ме доктори шаљу на Институт за мајку и дете у Београду. У међувремену је супруг био у Тумане да се помоли Светитељима за здравље наше бебе. На Институту установљавају да се проширење смањило на 10 мм. Шаљу ме да урадим преглед на магнетној резонанци и ту се исто показало, да је проширење 10 мм, али да је велико чудо како није дошло до никаквог оштећења. Кроз пар дана у Теслићу на редовном прегледу, тада већ  увелико у 8. мјесецу трудноће, доктор ми саопштава да ово што види на ултразвуку јесте Божије чудо. Проширења нема, нестало је, повукло се. Знала сам – Богу је све могуће у тренутку.

Када  смо сазнали да је наша беба здрава, супруг је пре мог порођаја отишао у манастир да се захвали Богу и Светитељима. 9. новембра, рађа се жива и здрава беба, којој смо у знак захвалности и обећања Богу дали име Јаков. 

Недељка Коњевић из Теслића, Република Српска