Девојчица исцељена од тумора лимфних жлезда (17.07.2023.)

Девојчица исцељена од тумора лимфних жлезда (17.07.2023.)

Већ дуже време немам храбрости да срочим ову објаву, првенствено због страхопоштовања према светињи у Туману и моштима Светог Зосима и Светог Јакова.


Желим да се захвалим братству манастира Тумане, као и Светитељима чије се мошти налазе у њему. Да се захвалим за исцељење моје тринаестогодишње кћери Ангелине Тасић из Владичиног Хана, која је имала малигни тумор лимфних жлезда.


Након успостављања дијагнозе, а пре почетка лечења, отишли смо у Тумане да се помолимо, а већ до повратка кући, наш утисак је био да се жлезде смањују. Паралелно са хемиотерапијама, посетили смо Тумане још 4 пута, молили се, а девојчица је све време помазивала уљем из кандила болно место.
Контролни резултати на магнету у Нишу и ПЕТ скенеру у Београду су били одлични, трагова болести није више било.   


Иначе, Ангелина је другарица малог Лазе из Владичиног Хана, коме је пре неколико година након доласка у Тумане нестао тумор на нози и то без лечења. Двоје деце, која су одрастала заједно, победила су туморе захваљујући молитвама, светитељима, братсву манастира и лекарима. Шта год да напишем, а по профсији сам новинар, не може ни приближно да искаже величину и снагу молитве, као ни да покаже живу веру православну кроз редове речи. Зато опростите сви, на мојој недоречености.


Слава Богу и светитељима за све. 

Слађана Тасић, Владичин Хан