ПРВО СВЕДОЧЕЊЕ У 2024.- Након молитви у манастиру, исцељена од малигног тумора штитне жлезде (02.01.2024.)

 Зовем се Маријана Михајловић и долазим из околине Смедерева. Желим да посведочим о исцељењу сестре која је боловала од тумора штитне жлезде. 26. новембра сестра примећује промене на врату и одлази код доктора на прегледе где проналазе чвор, односно тумор величине 4 цм. Говоре нам да смо требали да се јавимо раније. 

Захвалила бих се најпре Богу, Светитељима Зосиму и Јакову, манастиру Тумане, али и породици Стојиљковић, докторици Сантрач. Када су нам стигли налази биопсије, рекли су нам да није најбољи и да ће највероватније морати да се вади комплетна штитна жлезда и да ће морати на зрачења. Док смо чекали операцију, посетили смо манастир, као што смо га посећивали и пре свега овога, јер смо побожна породица. 

Били смо на литургији, на молитви за здравље и поразговарали са дежурним свештеником који нам је улио пуно наде да ће све бити у реду. 3 марта је оперисана. Све је прошло како треба, а сви ми смо се за време трајања операције молили. Заиста смо имали јаку веру да ће све бити добро. После два дана је пуштају кући, а 20 марта одлази на читање резултата. Вече пре тога, ја сам се молила Св. Зосиму и Јакову чију сам икону купила, чудотворној Богородици Курској, Господу Богу. На дан читања резултата, докторка Сантрач нас обавештава да је промена била бенигна и да се не плашимо. Напоменула бих да је дан након читања молитви у манастиру, тај чвор био упола мањи. Свим верујућим саветујем да дођу у манастир и да се моле, јер, чуда се дешавају. 

Захвална сам свим Светитељима и долазићу овде док сам жива.