Тумански Светитељи спасили новорођену бебу (1.04.2023.)

Тумански Светитељи спасили новорођену бебу (1.04.2023.)

Две и по године након што нам је син преминуо четвртог  дана по рођењу због незрелих плућа, добили смо ћерку 1. марта ове године, са којом је настао исти проблем и ако је и она рођена у термину. Првог дана је била добро, али већ другог дана њен организам је захтевао велике количине кисеоника због незрелих плућа. Истог дана је пребацују на дечију клинику на интензивној нези где је интубирана са великом количином кисеоника коју добијала. Стање јој је било јако лоше. Уплашени за живот наше ћерке назвао сам манастир Тумане да се помоле за нашу Виду.

По предлогу супруге решио сам сутрадан да дођем у манастир Тумане. Понео сам део њене гардеробе коју сам ставио на кивот Светог Јакова и Светог Зосима и молио се за њено оздрављење. Супруга је у инкубатору ставила део њене гардеробе који сам носио у манастир, икону Светог Јакова и Светог Зосима и уљем из манастира помазала је у облику крста на челу.                                                                                  

Од тога дана њено стање је почело да се побољшава. Добила је и сепсу са којом се лако изборила. После три недеље у болници изашла је као здраво дете.  

Верујем да су је само Господ Бог, Свети Јаков и Зосим сачували и да су њени заштитници. 

Душан Страњанац из Ниша