Исцељење од тешке болести народног гуслара из Црне Горе  (19.01.2022.)

Ја сам Саша Лакетић српски народни гуслар, родом сам из Пљеваља, село Косаница. Налазим се у манастиру Тумане, у свету кућу, за коју мислим да ми је доста помогла када сам се био разболио  2018. године. Била је тешка болест. Са 120 кг спао сам на 70 кг и поред лјечења здравствених радника и примања хемо терапије.

Када сам дошао у Тумане, можда после неке друге хемо терапије и када сам се вратио кући осетио сам једно велико олакшање и велики бољитак по питању здравља. Сјећам се нисам могао да идем на десну ногу и после неких пет – шест дана осјетио сам да пролази бол и да почињем нормално да ходам, нормално да шетам.

После неке треће хемо терапије, почео сам пјевати уз гусле, иначе сам народни гуслар. Осам мјесеци нисам могао причати на телефон ни вако разговарати, а камоли пјевати уз гусле. Међутим тих дана после мог повратка из манастира Тумана ја сам пропјево и почео пјевати. Сада сам се опоравио као да нисам ни био болестан, имам око 106 – 107 кг, значи враћам се у неки нормални живот који сам имао и раније.

Слава Богу и Свецима милосним, Зосиму и Јакову, што су ми подарили оздрављење и избавили ме из тешке кризе, из тешке муке коју сам био допао и подарили још коју годину живота. Оћу да кажем да ко не вјерује у манастир Тумане, не мора ни да дође, јер с вјером у Бога и с вјером доћи у ову свету кућу то је нешто неописиво и непојмиво колико помаже. Вјерујте ми мене је помогла. Хвала Господу Богу и свим свјецима ја данас пјевам боље него икад.

Моји пријатељи кажу да боље пјевам него што сам пјевао. Хвала Господу Богу на дару и том помиловању моме.