Тумански Светитељи спасли превремено рођене близанце (18.05.2023.)

Тумански Светитељи спасли превремено рођене близанце (18.05.2023.)

Јануара месеца 2022.год супруга одлази на порођај у Крагујевцу. На Клиничком центру добијамо два сина близанца, рођена у 8. месецу. Почеле су компликације... Сутра дан одлазим да видим бебе, где ми докторка саопштава да прва беба има неку инфекцију на плућима, а да је друга стабилно и да та инфекција може да буде опасна, али не мора да значи... Када сам се враћао из Крагујевца сетих се за манастир Тумане и реших да идем Св. Зосиму и Св.Јакову.


Крећем рано ујутру аутом и стишем тамо да међу првима уђем у манастир и помолим се свецима. По изласку из манастира пао ми је неки терет са мене који сам носио. Сачекао сам молитву за здравље на којој сам присуствовао и изашао из порте манастира да позовем Неонатологију у Крагујевцу где су деца била у инкубаторима и где је било дозвољено да зовемо само од 12-13ч. Позвао сам и јавила ми се докторка која ми је саопштила да је беба стабилно и да немамо чега да се плашимо и да бринемо. После три дана супруга излази из болнице и долази кући. Докторка јој саопштава да друга беба има некрозу црева и да је све спремно да беба иде даље. Предложио сам и њој да сутра дан крене и она са мном у Тумане, пристала је без речи. Дошли смо, помолили се  из душе светитељима да нам чувају бебе. Тако је и било, сутра дан је друга беба прихватила терапију и све је било у реду.


После свега тога прошло је два месеца, приметили смо да старији близанац коме смо дали име Јаков није гледао у особу, било коју када га узме у руке, тј није гледао право него све нешто са стране. Док смо му причали и дозивали га није гледао право. Запутили смо се опет у манастир и молили се за њега. Када смо дошли кући баба их је чувала...ја улазим у собу и баба каже има Бога и почела да плаче. Питам баба шта се дешава? Каже Јаков ме гледа, узмем дете ја у руке почнем да му причам. Тек тада сам се уверио да се десило чудо.
Од како смо чули за манастир редовно га посећујемо.


Слава Св.Зосиму и Св.Јакову


Стеван и Данијела Станојевић, Исаково- Ћуприја