Молитвама Светитељима Туманским  исцељење оштећеног менискуса (01.08.2023.)

Молитвама Светитељима Туманским  исцељење оштећеног менискуса (01.08.2023.)

Зовем се Алекса Митровић, рођен сам у Француској у Ници на Бадњи дан, а родитељи су ми родом из Косјерића.

Професионални сам џудиста и освајач трећег места на Светском првенству за јуниоре 2022. године. Моја прича почиње у Јапану 2022. Тешко сам повредио колено током једног меча седмог децембра. Морао сам да прекинем припреме и да се вратим у Француску. После детаљних прегледа и снимања коначно су успоставили дијагнозу. Пукли су задњи  и предњи лигаменти у левом колену (задњи су већ били начети у марту 2022).

Менискус јако оштећен, операција неопходна. Латерални унутрашњи лигаменти су такође парцијално били оштећени. Хирург је у присуству мог оца нагласио  дуг период опоравка и заказао операцију на Бадњи дан, када сам и рођен. Одлучио сам да кренем у манастир Тумане јер сам чуо за чуда која се дешавају и резервисао сам авионску карту. Замолио сма свог духовника протојереја Слободана из Косјерића да пође са мном што је прихватио са радошћу. Поклонили смо се моштима Светог Зосима и Јакова, слава им и милост.

По повратку у Ницу, припремили су ме за интервенцију. Оперислаи су ме на Бадњи дан под тоталном анестезијом. Након операције доктори су дошли у собу да ме обиђу и обавесте како је прошла операција. Професор је водио операцију уз још два хирурга. Први хирург је био задужен за узимање лигамената из десне ноге, а други хирург је требало да зашије менискус, док је професор радио на реконструкцији нових лигамената. Међутим када је хирург задужен за менискус кренуо са камером, десило се чудо. Менискус и латерални лигаменти су били нетакнути, као да никада није дошло до повреде.

Професор је био у чуду јер то није никада доживео у својој каријери.

Хвала Светом Зосиму и Јакову .