Торжествено прослављен празник Св. Зосима и Јакова у Манастиру Туману

Торжествено прослављен празник Св. Зосима и Јакова у Манастиру Туману

И ове 2020. торжествено је прослављен празник Св. Зосима и Јакова у њиховој светој обитељи. Свето славље било је испуњено монаштвом, свештенством и верним народом из свих крајева. Св. Литургију служио је високопреподобни архимандрит Г. Доситеј, игуман гргетешки уз саслужење неколико десетина свештенослужитеља и ђакона из више епархија.


Данас нас је све изузетно обрадовао Св. Зосим јој једним својим чудом, којим нам је посведочио да нас непрестано чује и заступа пред Господом. Управо данас рођен је дечак Зосим, син свештеника Дарка и попадије Данијеле Мирковић из Браничева.


У почетку трудноће јавили су се велики проблеми са могућношћу лошег исхода за бебу. Родитељи су се силно и са пламеном вером молили Св. Чудотворцу Зосиму крај његових светих моштију у манастиру Туману. Молитву су допунили заветом, да ће детету ако буде мушко, дати име по Св. Зосиму. Светитељ их је чуо и услишио. Дечак Зосим рођен је на празник свога светога имењака у 12.45 ч, 21. августа 2020. године. Молитвама Св. Зосима рођена су многа деца, верујемо да је ово прво дете које носи његово име. Диван је Бог у светима својим, прослављен и у наше време у роду српскоме, кроз преподобне Зосима и Јакова

Погледајте фотографије у нашој галерији ОВДЕ